Kiitävä karvatollo

5c3c7735Tällä viikolla saatiin viimein hiihtokausi avatuksi! Eilen käytiin Peipon kanssa Tuusulanjärvellä pidempi lenkki niin, että Peippo sai juosta vapaana. Jäällä on pimeässäkin sen verran kulkijoita, että siellä ei voi vedättää, ja latupohjakin oli aika jäinen. Isännän kanssa Peippo on päässyt pari kertaa vetohommiin, ja viiden  kilometrin urakka on sujunut reippaalla laukalla. Huippuvauhti oli viime lenkillä 38 km/h, ja keskinopeus 18. Juokseminen on hauskaa, ja palkaksi Peipolle urakasta riittää isännän kehut ja taputukset – niitä kun harvemmin sieltä suunnasta heruu. 😆  

Toivotaan että tämä vähäinen lumi edes pysyisi, kiva tietty olisi että sitä tulisi vähän lisääkin. Peippo on nyt ilmoitettu Imatralle ekoihin valjakkokisoihin Tomi ohjastajanaan, ja järjestäjän mukaan tällä lumimäärällä kisat voidaan käydä. Paljonhan noita kisoja on nyt peruttu lumenpuutteen vuoksi. Harjoittelu jää väkisinkin vähäiseksi kun koiralatu ei ole kunnossa, mutta onneksi Peipolla nyt on kuitenkin jonkinlainen peruskunto. Ikinähän se ei myöskään ole vetänyt miesten kisamatkaa (Imatralla 8 km), mutta kun tulostavoitteita ei ole, niin eiköhän tuo muuten siitä selviydy. Vetobriardejahan ei Suomessa liiemmin ole, vaikka niissä ilmeisesti kapasiteettia ihan hyvin olisikin. Toivottavasti joku muukin innostuisi hiihtelemään karvatollonsa kanssa!

5c3c7644

o o o

Muuta treeniä viikolla onkin ollut vain yhden agilitytunnin verran. Käytiin rästimässä Velmun ja Peipon kanssa Tiinan tunnilla, ja täytyy sanoa että jos jotain harhaluuloja omasta pienen pienestä ohjausosaamisesta ikinä on ollutkin, ne luulot karisivat tunnilla tehokkaasti. Velmun kanssa liikuin kuin suolapatsas ettei se alkaisi näykkiä (fyysisesti sitä ei voi ikävä kyllä tästä ojentaa 😕 , eikä Peipon kanssa sujunut juuri paremmin. Tämmöinen kohta oli Peipon kanssa melkein ylitsepääsemätön, Velmun kanssa se saatiin sentään lopuksi sujumaan:

ratapiirros

Pitää jossain vaiheessa kokeilla tuota omissakin treeneissä, sen verran jäi hampaankoloon…

Viikonlopun kisavideoitakin on tullut katsottua vielä uudemman kerran. Eka radalla kielto tulee ihan selvästi siitä, että tuomari seisoo hypyn vieressä, ja Peippo on aikeissa juosta sinne. Samoin laajat kaaret tehdään kohti ratahenkilöitä takanurkassa, ja vika este tulee melkein kierretyksi kun ensin tähdätään ihmisiä päin, ja sitten korjataan vähän liian voimakkaasti. Eihän Peippo tietenkään ole treeneissä tottunut että radalla on ylimääräisiä ihmisiä, joten ihmekös tuo että kiinnostaa. Tokalla radalla se ei enää ratahenkilöitä tai tuomaria näyttänyt huomaavankaan. Ei kai se auta kuin harjoitella vaan lisää kisaamista. :mrgreen: .

o o o

Sairasosastolla sujuu entiseen tapaan. Selman haava repsottaa ja töhnii, Tompan haava on siisti mutta Tomppa itse jotenkin vaisu. Voihan olla että antibiootit/kortisoni saavat sen huonovointiseksi tai väsyneeksi. Kohta pitäisi varata Tompalle rakkokontrolli, ja näyttää vähän siltä että Selmakin pitää viedä uudemman kerran lääkäriin.

5c3c7585


Kommentit

Jätä kommentti