Vieraassa seurassa

IMG_4361Viikko meni ihan plörinäksi flunssan taas vaihteeksi ”yllättäessä”. Peipolla olisi ollut lauantaina agilitykisatkin Kirkkonummella yli puolen vuoden tauon jälkeen, mutta en tosiaankaan ollut juoksukunnossa. No, toisaalta voi olla hyväkin ettei päästy, kun ei kerran olla harjoiteltukaan.

…paitsi että käytiin me viime viikolla yhdet agilitytreenit, ja ihan pitkää rataa vieläpä mentiin ekan kerran sitten… toukokuun..? Ohjaaja muisti kuin muistikin radan, ja Peippokin oli ihan jees. Mitä nyt se ei voinut pujotella kunnolla kun keppien toisessa päässä oli vieraita koiria. Tässä kohtaa testattiin lievän painostuksen ja iloisen kehumisen tehot, ja – onpa yllätys – kehumalla ja kannustamalla Peippo kepitteli parhaiten. Treenin anti meille tällä kertaa oli kuitenkin sylikäännöksen opettelu. En muista onko Peippo niitä koskaan ennen harjoitellut, mutta hyvin se jutun hoksasi kunhan ohjaaja ajoitti oikein.

o o o

IMG_4364

Keskiviikon tokotunti passattiin taas, ja ajeltiin sen sijaan tottiksiin. Selman ja Tompan yksin jättäminen koko illaksi peräkkäisinä päivinä on kurjaa, ja puolen tunnin tottiksissa ehdin aina treenata kaksi koiraa. Lisäksi saatiin tällä kertaa Peipolle kaksi vierasta rotikkaa seuraksi. Treeni sujui leppoisissa merkeissä, mutta huonohkossa vireessä. Peippo kyllä innostui leikkimään vimmatusti myös kouluttajan kanssa, mikä oli kiva juttu luonnetestin leikkimättömyyden jälkeen. Selma teki jotain Selman juttuja, eikä sitä enää kauheasti vieraat koirat tai ihmiset häiritse. Olenkin miettinyt sen kehäkoomailuja uudelleen – johtuvatkohan ne enimmäkseen jostain ihan muusta kuin lähellä hyörivistä vieraista ihmisistä? Palkattomia treenejä tehdään Selman kanssa ainakin ihan liian vähän!

Kun tuota (Peipon) hallintaa ei saa ikävä kyllä rakennetuksi kotipihalla, niin ollaan käyty myös paikallamakuutreeneissä. Maanantaina oltiin Järvenpäässä Kartanon koulun pihalla kahden vieraan koiran seurassa, tiistaina samaisen koulun kentällä vieraan kelpien ja edellisillan bortsun kanssa. Tiistaina tehtiin vähän muutakin treeniä kun kerran vierasta seuraa saatiin, maanantaina ei oma vointi vielä antanut periksi. Tämmöisiä harjoituksia me tarvittaisiin paljon, mutta kun ohjaaja on ärsyttävän saamaton.

Selmakin pääsi makoilemaan maanantaina, ja sille toisessa reunassa maannut Tikku-porokoira näytti olevan vähän liian kova häiriö. Selma katseli ja nuuski, ja selvästi ihmetteli että onko Tikku Tomppa. Se oli jopa kääntynyt rivissä aavistuksen vinoon, että voisi paremmin ihmetellä. Paikallamakuun jälkeenkin se ryysti ilmaa nenäänsä ja ihmetteli varmaan miten se haisee jotekin erilaiselle. 😀 Ihmekös tuo, kun Tomppa on varmaan ainoa Selman koskaan näkemä porokoira. Tiistai-iltana Peipon lisäksi sekä Selma että Tomppa saivat treenata vieraassa seurassa, ja jopa Tomppa touhusi iloisesti yhden kiltin kelpien lähellä. Ennemminkin näytti siltä että se olisi halunnut lähteä tutustumaan vieraaseen kaveriin! Tulipa hyvä mieli, täytyy kokeilla tätä joskus vielä uudelleenkin.

Kotona ollaan vähän tehty kaukokäskyjä ja eteen- ja perusasentoon tulemisia. Ja saatu huomata, että Peippo ei enää irtoa hyppyyn. Samoin jäävät ovat edelleen hiukan arpapeliä, mitenkähän niistä ikinä saa varmat!? Funssapuuhana koirat saivat kukin myös ekan kerran kokeilla kaapissa lojunutta Ottosonin aktivointisysteemiä; Peippo ja Tomppa koittivat saada nakkinsa puremalla ja raapimalla, ja Selma-reppana koitti puolestaan saada ne nuolemalla. Kai ne tuon nopeasti oppisivat, mutta eiköhän meillä ole normaalisti aktivointia ihan riittämiin. Lelunetsintää olkkarista ollaan kyllä harrastettu ja se on jokaisesta ihan huippuhommaa. Paikallaistuminenkin sujuu sen varjolla tosi kätevästi, eikä kenelläkään ole mitään aikeita heittäytyä makuulle kun odottavat täpinöissään että pääsevät etsimään.

o o o

Peippo on ollut leudon syksyn ansiosta edelleen päivät tarhassa, ja sisällä sille tuppaa tulemaankin helposti liian lämmin. Siksipä se makoilee mielellään pihalla, eikä sitä haittaa edes pienet räntäsateet. Tässä suhteessa lappalaiskoira jää kyllä kakkoseksi. Onneksi taloudesta kuitenkin löytyy yksi koira, joka tykkää maata lämpimässä peiton alla, kun monena iltana makuuhuoneen lämpömittari on näyttänyt 17°. Kohta on varmaan taivuttava laittamaan patterit päälle.
IMG_4309

20141116_145713

Kaksin liikkeellä ollessa Selmaa saattaa hyvin pitää kyläteillä vapaana. Eikä varmaan tarvitse sanoakaan, että Selmasta on ihan mahtavaa päästä joskus yksin jonnekin…
20141116_133437

 

IMG_4314

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s