Kaivetaan Tomppa naftaliinista

G0120639Keskiviikkona Peippo toipui edellisen päivän rauhoituksesta ja kävi testaamassa uutta fysioterapeuttia. Fyssari todettiin hyväksi, ja kun mitään pahempaa ei löytynyt, niin vasta syksyllä nähdään uudemman kerran. Kun Peippo lepäili, niin Tomppa pääsi illalla tositoimiin Ninan tokotunnille. Ja sekös oli jännää meistä molemmista. 😀

Luulen että Peipolla oli vielä vähän krapulainen olo fysioterapiaan mennessä, ainakin se oli jotenkin oudon säikky kun odoteltiin pihalla vuoroamme. Se myös ekan kerran murahti pienesti kun fyssari käsitteli ensimmäistä kertaa sen kaularankaa, mutta sen jälkeen se antoi mukisematta käsitellä sieltä ja muualtakin, vaikka näyttikin välilllä siltä että sattuu. Kaularankaahan ei (muistaakseni ainakaan) kuvattu keväällä, niin että mistä sen tietää mitä siellä on, mutta luulen että Peipon outo reaktio johtui ihan vaan dagen efteristä.

Epikriisissä puolestaan sanotaan näin: ”Vasemmalta lievästi SI-nivel alku tiukka, rentoutuu. Lanneselän fasettilukko, joka aukeaa. Tänään todettiin Peipon olevan nivelistään löysä; tarvitsee hyvin vahvan syvien lihasten tuen!! Kotona jumppaa!”
Sanomattakin on selvää, että pelästyin pahanpäiväisesti kun sanottiin, että spondyloosi on Peipolle paljon pienempi ongelma kuin nivelten löysyys, ja että sen käy vielä kalpaten jos syvät lihakset eivät ala löytyä. Tänään sitten tietty jo hiki hatussa jumpattiin ja käytiin lisäksi uimassa. Syksyllä meillä on esitellä niin hienot lihakset, ettei mitään rajaa!

o o o

Nenä-korva-kurkku -puolella ei ole tuntunut olevan mitään edistystä. Kuonoa rapsutellaan harvakseen, ja oikea korva alkaa näyttää tulehtumisen merkkejä. Kortisonin laittaminen ei voisi paremmin sujua, sitähän ei sitten tiedä miten syvälle se Peipon hengittelyllä menee. Keuhkoihin saakkahan sitä ei tarvitse imaista kuten ihmisten astmassa, mutta en tiedä pidättääkö Peippo hengitystä kun suihkaus tulee. Ällöttäväähän se sen mielestä on, mutta kilttinä tyttönä se antaa nätisti lääkitä.

G0251021

Litran vissypullo istuu kuin hansikas Peipon nenään.

Olen koittanut miettiä onko tuossa sen oireilussa mitään vuodenaikavaihtelua, mutta en keksi. Olisiko talvet vähän parempaa aikaa? Viime kesältä löysin FB-viestin elokuun alusta, missä ihmettelin asiaa. Silloin Peippo oli raapinut viiksikarvansa karvatupista irti, ja kuvittelin sen olevan joku karvatuppiongelma. Ja pennusta pitäen on tosiaan ihmetelty tuota sen naaman hankaamista. Nyt kutka paheni selvästi steriloinnin jälkeen, eikä lääkäri poissulkenut ajatusta että estrogeenillä (tai siis sen puutoksella) olisi jotain tekemistä asian kanssa. Pitää varmaan alkaa antamaan sille vielä hormonikorvaushoitoakin. 😀

Vielä en ole kaivellut esille hengitettävän kortisonin dopingvaroaikaa, mutta luultavasti se on viikko. Koska Peippo on tähänkin saakka jäljestänyt ja esineruutuillut, niin luultavasti jatketaan hommia voinnin mukaan. Pahimpina ärsytys-aikoina on varmaan turha sillä mitään teettää, mutta harrastakoot niin kauan kuin homma on kivaa. Jos tällä nenäkapasiteetilla päästään vielä kokeeseenkin, niin kiva, jos ei, niin eipä mahda mitään.

GOPR0228

Mustikkarosvot ekojen kypsien kimpussa.

o o o

Suihkutettavia ja tiputettavia juttuja alkaa olla niin paljon, että alkaa jo mennä putelit ja koirat sekaisin. Yhtenä iltana piti laittaa Selmalle siedätyslientä kielen alle ja Peipolle Cothivetia liuskoittuneeseen kynteen, mutta menikin toisin päin. Selman ilmeestä kyllä huomasin, että ei mennyt ihan niin kuin piti.
Ihan kauhistuttava kapine astmapiippu ei voi Peiposta olla, kun se yksi päivä pihisti sen keittiön pöydältä ja kiikutti minulle. No, sehän kyllä usein skannailee tuotavaksi sopivia asioita.
Pihatuolin pehmusteen alle piilottamani Tompan noutokapula oli niin pieni, että Peippo ei oikein tiennyt mistä päästä sitä pitäisi kantaa:

G0060453

o o o

Ja päivitys näköjään oli jo karannut ennen kuin päästiin edes Tomppaan asti… mutta tokoilemassa siis tosiaan oltiin. Ehkäpä mennään toistekin.
Meinasin kyllä jo lähteä ennen tunnin alkua lipettiin, kun huomasin että Tomppa tärisee pelosta. Sitten tulivat Sydi ja Varpu, agilitykentällä hiljeni ja Tomppakin alkoi rentoutua. Ajattelin että kokeillaan miten uuden avon liikkeet sujuisivat, ja tehtiin niitä ihan kokonaisina ja liikkuroituna. Seuraaminen oli aika jees, luoksetulo samoin. Jäävät oikein mainiot myös. Ruutu oli ihan erinomainen, vauhtia riitti ja stoppi oli upea. Hypyssä ei ollut mitään sanomista myöskään, ilme oli iloinen ja vauhtia piisasi. Nina (joka näki Tompan ekaa kertaa) varmaan ihmetteli, että miksi en tokoile tämän kanssa. 😀 Ja sitten taivas putosikinTompan niskaan. Kehtasin nimittäin noudossa heittää Tompalle ohjatunnoudon kapulan! Siis voi hyvänen aika mikä moka, ja Tomppahan otti siitä itseensä ihan kuin olisin pommin heittänyt. Siihen päättyi meidän treeniaika. Ihme ja kumma Tomsku kumminkin toipui järkytyksestä sen verran, että keskenämme tehtiin sitten vielä ihan kivoja kaukokäskyjä, ja lopuksi tehty ryhmäpaikkis sujui Ellin vieressä ihan levollisesti.

Tätähän se Tompan kanssa on – se kyllä osaisi, ja tekisikin niin pitkälle kuin vain pystyy. Vaan kun ikinä ei voi tietää mistä joku kamala mörkö hyökkää. Sain tosin Ninalta noottia siitä että lähden mukaan Tompan juttuihin, ja se vetää ne vieläkin överimmäksi kun tietää että pääsee sillä pälkähästä. Nyt tehtiin siis vielä kapulalla pakkopitoja muutama, että Tomppa ei päässyt passivoitumalla lipeämään tästäkin kauhusta. En sitten yhtään tiedä kannattaako sen kanssa vääntää – vaikka kyllähän se oli tosi iloinen kun pääsi treenaamaan.

IMG_8466 IMG_8463  IMG_8461

Tänään Peippo pääsi ”esineruutuun”, eli tehtiin sille taas semmoinen janaharjoitus, missä se sai vaan juosta Kaisun jälkeä pitkin, (tällä kertaa varmaan ainakin kuuteenkymppiin). Kummallakin pistolla Peippo meni ja tuli tuli hännän alla, mutta tokalla esineellä se ei oikein olisi halunnut luovuttaa, vaan pelasi ja närppi lelulla taas vähän aikaa. Toi sen sitten kumminkin ihan siististi eteen. Että taitaa meillä haisteluongelmien lisäksi olla jotain pientä fiilua nyt noissa vieraissa esineissäkin.

G0110604

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s