Voipuneet lomalaiset

G0441605Kesäloma hupenee niin että reilu viikko on enää jäljellä, mutta ollaan kyllä koko porukka niin väsyneitä tästä ankarasta lomailusta että töihinpaluu saattaa olla kaikille mieleen. 😉 Odottelin lomaa että päästäisiin kerrankin treenaamaan tarpeeksemme, mutta vähiin on jäänyt kun muutakin puuhaa riittää ja iltaisin ollaan kaikki niin väsyksissä että treenaaminen olisi ihan turhaa. Voi olla että Peippoa väsyttää lääkityskin, kun sekä astmapiipulla että kortisonilla taitaa olla ihan yleisenä sivuvaikutuksena väsytys ja huonovointisuus. Luulen myös että ainakin aluksi jumppaaminen sai sen lihakset maitohapoille, sen verran jäykälle se viime viikolla välillä näytti.

G0461667
G0441607

G0441610

G0351331

Peipon kanssa ollaan siis kuntoiltu aika tunnollisesti, riippuen tietty päivien muusta ohjelmasta. Pitkien lenkkien päivinä ei enää jumpata, ja tuntuu että se saa marjoja riipiessään tai suolla kirmatessaan jumppaa myös syville lihaksilleen. Hyvässä kunnossahan tuo tuntuu muuten olevan, ja pentukuumekin häviää kun katselee Peipon hepuliralleja. Alkuviikon suoretkellä se juoksi ainakin kolme kertaa päätä pahkaa johonkin lämpäreeseen, kauhea molskinta vaan kuului, ja yhtä kauhea puhina kun sieltä piti kampeutua ylös. Marjaan – tai edes sieneen – lähtöä Peipon kanssa pitää kyllä jatkossa vähän harkita, kun olen alkanut pelkäämään että se saa kohta kiertymän kun vetelee marjoja ja sieniä niin valtavia määriä. Välillä mättäiköstä kuuluu maiskutuksen lisäksi röyhtäilyä, ja sitten taas jatketaan mättämistä. Selma ja Tomppakin nauttivat luonnon antimista, mutta sienet ne sentään jättävät syömättä, ja muutenkin niiden syöpöttelyssä on edes joku tolkku.

Lakanpoimimisreissulla ihanalla suolammella. Suo tuntuu meillä ainakin olevan joka koiran lempipaikka:

20150720_165625

Lampi on keskellä-ei-mitään, ja silti sieltä löytyi vanha laituri: 
20150720_162624

Lakkojen välissä luikerrellut kyykin päätti onneksi viettää rauhallista rinnakkaiseloa, joten koirien kelpasi juoksennella:
20150720_165542
 20150720_162656

o o o

Peipon astmalääkitys ei purrut ihan toivotusti. Nenän kutiaminen ja ärsytys väheni ehkä ihan pikkuisen, mutta korvatulehdus äityi taas niin pahaksi, että korvatipat piti aloittaa uudelleen. Soitto lääkärille tuotti arvatunlaisen tuloksen, eli nyt sitten kokeillaan pidempää kortisonikuuria suun kautta, jotta limakalvot ja värekarvat pääsisivät rauhassa uusiutumaan. Jos (ja kun…) oireet jatkuvat kuurin loputtua, niin pitänee harkita erikoislääkärille lähtöä. En tiedä olisiko Selman allergialääkäri sitten sopiva seuraava osoite?

Lisäksi Googlettelin Peipon larynx-hypoplasiaa, josta ei kyllä löytynyt oikein tietoa englanniksikaan. Sen sijaan niiden rustojen ”kohotusleikkauksista” kyllä… Jos kurkunpää halvaantuu, yleensä toinen niistä läpistä nostetaan ylös ja ommellaan kiinni, ja toinen jätetään suojaamaan henkitorvea. Toisenkin puolen leikkauksessa on riskinä se, että keuhkoihin pääsee esim. ruokaa tai vettä, jolloin sitten iskee keuhkokuume. Peipoltahan uupuvat ne kummatkin rustot, mutta toisaalta jos se on selvinnyt tähänkin saakka keuhkokuumeetta, niin toivottavasti se selviää tästä eteenpäinkin. Jollain lääkäriaseman sivustolla annettiin ohjeeksi, että leikkauksen jälkeen ei saisi uida enää ollenkaan ettei vettä mene keuhkoihin, ja kyllähän Peippokin pallo suussa uidessaan usein köhii. Onneksi Peippo on ahneudestaan huolimatta todella rauhallinen syömäri, liekö itsekin oppinut että pakko syödä huolella ettei ruoka mene ”väärään kurkkuun”. Ainoastaan palkkanameja se joskus yskii ulos. Koitan nyt olla alkamatta sen kanssa tämän hysteerisemmäksi, mutta tosi hyvä tietää kuitenkin, että jos Peippo joskus saa kuumeen, niin sitten on luultavasti syytä lähteä kaasu pohjassa lääkäriin.

Jerryn kanssa tokoiltiin kerrankin ihan huipulla:

IMG_8663

Pienistä vaivoista ja lomaväsymyksestä huolimatta ollaan vähän kuitenkin treenailtukin, jäljelläkin käyty pari kertaa. Taatusti vaikuttaa Peipon hajuaistiin jos nenä on karrella, joten ihmettelen vaan miten upea jälkikoira se terveellä nenällä oikein olisikaan! Syy näinkin hyvään jäljestystasoon on varmaan hyvä motivaatio, ja ennenkaikkea se, että Peippo on sinnikäs jäljestäjä, eikä lannistu vaikka jälki välillä katoaisikin. Raskaampaahan jäljestys sille luultavasti on kun pitää pinnistellä paljon enemmän jäljellä pysyäkseen. Olisipa kiva saada sen nenä nyt kuntoon!

o o o

Pätkis vauhdissa:

IMG_8732

IMG_8702Viikonloppuna meitä ilahdutti pari muutakin pitkätukkajäljestäjää, kun Mauno ja Pätkis kävivät kyläillessään pellolla ja metsässä. Peippo sai siis taas vieraan jäljen, ja ohjaajansa hyvää seuraa. Keli oli aika vaikea kun satoi ja paistoi vuorotellen, ja Peipon jäljestys tuntui aika työläälle ja vähän siksakkaavalle. Hyvin se taas kumminkin teki töitä, eikä sitä hetkauta ikinä vähääkään vaikka seisoisin jäljen kadotessa kulmassa rintamasuunta mihin-ikinä. Se vain tekee töitä, eikä vilkaisekaan tiellä törppöilevään ohjaajaansa. Ihan tyytyväinen olin siis Peipon suoritukseen, vaikkeivät kaikki kepit nousseetkaan (5/7?). Tuntuu kyllä siltä että olen sen kaikille virheille sun muille paljon armollisempi kun tiedän ettei se ole ihan kunnossa, mutta niin kai sen pitää ollakin.

Tomppa sai tutustua isoon mustaan Maunoon. Muutama vuosi sitten se olisi vielä pelännyt Maunoa kuollakseen, nyt se juoksi sisältä suoraan hakemaan Maunoa leikkimään:
IMG_8672

IMG_8695

o o o

Yksi kahden piston esineruutu tehtiin eilen, eli kaksi lähetystä viiteenkymppiin, ja tokasta iltaruoka. Eri hyvä, jatketaan tällä vireennostolinjalla nyt vähän aikaa. Tuli kyllä viikolla taas huomatuksi, että Peippo on tosi tarkka ”vääränhajuisten” esineiden suhteen, kun se sai Kaisulta tennispallon (joista se kyllä tykkää), ja kun se haisi vieraalta, se ei halunnutkaan ottaa sitä suuhunsa vaan juoksi vain perässä. Kun vaihdoin pallon omaan samanlaiseen, niin johan ilme kirkastui. Tätä siis pitäisi siis joka tapauksessa työstää ihan erikseen.

Tokoilemassa ollaan käyty pari kertaa ohjatusti ja kerran Jerryn kanssa, ja kaikkia kertoja leimasi pieni väsymys tai ehkä hienoinen motivaationpuute. Tätä pitää nyt miettiä, ja koittaa saada (lääkityksistä ja lomaväsymyksestä huolimatta) intoa taas vähän kasvatetuksi. Tokojutuissa tosin voi olla osasyynä ihan vaan se, että ei olla pitkään aikaan ”kunnolla” tokoiltu, niin toiset liikkeet ovat vähän hakusessa, ja suoritukset vähän epävarmempia. Kaikki liikkeet missä pitää mennä poispäin minusta ovat aina olleet Peipolle vähän hankalia, niihin pitäisi alkaa taas panostaa enemmän kun ollaan nyt vähän niin kuin unohdettu ne kokonaan. Eteenmeno on tästä poikkeuksena innokas ja hyvä, sen maahanmenosta en osaa kyllä sanoa mitä se sitten olisi. Jäävät on tosi hyvällä mallilla myös, en edes muista milloin Peippo olisi viimeksi ottanut väärän asennon tai tepastellut. Vinoestettä pitäisi harkata vähällä vauhdilla – jos heitän kapulan liian lähelle, Peippo pudottaa sen kiivetessään helposti.

o o o

Selma on uiskennellut melkein joka päivä, mutta tuntuu että se ei tee sen kutinoille oikein hyvää. Tähän saakka ollaan pärjätty kortisonitta, mutta hiukan huolestuttavalta alkaa taas näyttää. Eilen se oli jotenkin tavallista vaisumpi, mutta maha ja selkä tuntuivat olevan kunnossa. Kun se nuolee ja rapsuttelee itseään nyt muutenkin, niin oli jäänyt huomaamatta, että sen etujalan yläanturasta repsotti pala irti. Onneksi tuo kohta ei osu mihinkään lenkkeillessä, joten jospa mätäkuusta huolimatta selvittäsiin ilman lääkärireissua.

G0321233 G0311219 G0301171

Niin ja täyttihän Selma vuosiakin! Seitsemän vuotta tuli mittariin, toivottavasti vuosia on vielä monta edessä:

IMG_8494

IMG_8561

Kun keppi on tarpeeksi pitkä, uskaltaa Selmakin vetää toisesta päästä. Peipon ekasta pienestä murinasta se laskee kuitenkin aina heti irti:

20150714_141419

Toiset ne osaavat ottaa rennosti. Selma jopa kantoi sisältä itselleen tyynyn pään alle, jotta olisi mukavampi loikoilla:

IMG_8476

Kauniin ruskea ja pullea rouva-kyy tuli vastaan uintireissulla. Kyitä on tänä kesänä näkynyt enemmän kuin muutamaan vuoteen yhteensä. Toivottavasti hyvä tuuri niiden suhteen jatkuu:

20150709_180758

Tämäkin piti ikuistaa kun näyttää niin hervottomalle kasalle (200 €). Lääkärin mukaan tämä tappaa koirista kaiken oravaa pienemmän, eikä ihme:IMG_8479

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s