Raaps raaps siellä ja raaps raaps täällä

IMG_9451Eli meillä kutistaan taas. Kumpikin kutisija aloitteli kutkaansa jo kortisonikuurin loppupuolella kun lääkkeenantoon tuli ekat välipäivät. Peipon korva on vielä ihan hyvä kun Canofite-kuuri on edelleen päällä, mutta epäilemättä sekin siitä taas alkaa tulehtua kun kuuri huomenna loppuu. Arvasinkin että tässä käy näin, mutta eipä se vähennä harmistusta yhtään. 

IMG_9292

IMG_9328

Ihan ykkösjuttu olisi saada koirille hyvä olo, mutta kyllähän se harmittaa että omatkin harrastukset ovat vaakalaudalla. Selmahan nyt on ihan täysi eläkeläinen, joskin sen tapauksessa surettaa kahta kauheammin kun se niin kovasti haluaisi tehdä, enkä enää oikein keksi sille muuta puuhaa kuin tunnaria, seuraamista ja jääviä, kun kaikki vauhtiliikkeet ovat jo pannassa. Nykyään koitan jättää sitä enimmäkseen kotiin kun Peippo treenaa, muutoin sille pitää melkeinpä laittaa autohäkkiin kuonokoppa ettei riko kuumetessaan vähiä hampaitaan kaltereita purressaan. Peippohan kyllä tekee ja harrastaa (vielä), mutta tottahan senkin kohdalla tulee sitten aina mietittyä että minkälainen olo sillä on ja kytättyä sen viretilaa. Ja jos vaiva ei pysy poissa ilman kortisonia, ollaan sitten loppuikä karenssissa, eikä oma motivaatio luultavasti sen jälkeen enää riitä kotitokoilua kummempaan treenailuun. Kauheaa kyllä ajatellakaan että kolmevuotias koira olisi loppuikänsä tuommoisella myrkyllä, joten jotainhan tässä nyt on koitettava keksiä!

IMG_9394

Ihan kuin kortisonikuurin loppuminen olisi vaikuttanut Peippoon muutenkin. Parina päivänä katselin että se seisoskelee häntä epätavallisen alhaalla – ei mitenkään koipien välissä, mutta normaalia terhakkaa asentoa matalahäntäisempänä kuitenkin. Lauantaina aamupäivällä mietin itsekseni että Peiposta on kehittynyt aika varma ja reipas koira, ja kaikki junnuiän säikkyilyt ovat unohtuneet, ja iltapäivällä se sitten alkoi koskella uidessa pelkäämään palloaan. Jostain syystä joessa oli vähän tavallista voimakkaampi virtaus, ja heiton jälkeen pallo alkoi lipua Peippoa kohti aika ripeää vauhtia. Ja sehän olikin sitten niin epäilyttävää, että kunnon murinan ja haukkuryöpyn jälkeen piti ihan lähteä lipettiin, ja jättää emäntä jokeen selviämään tappajapallosta ihan itsekseen. Sen jälkeen vedessä lipuvat vaahtokuplatkin olivat epäilyttäviä, lumpeenlehdistä puhumattakaan. Ei sitten uitu sillä kertaa. Ei ole normaalia Peippoa tuo, mutta kortisonihan voi aiheuttaa myös käytöshäiriöitä. On se vaan niin kiva lääke.

Tuon jälkeen ei olla joella käytykään, uiskennellaan nyt ehkä vähän aikaa sitten vaan kuopilla. Peipon uintitekniikka on tänä kesänä ollut paljon aiempia kesiä parempi, ja se ui kivasti pylly pinnalla ja käyttää hyvin takaosaansa. Selmahan on kuin tukki uidessaan, sillä ei melkein selkä edes kastu kun se painelee menemään. 

IMG_9473

o o o

Viikonloppuna treenailtiin vähän peekoota. Lauantaina tein jäljen tien toiselle puolelle, jossa ei olla tänä kesänä käyty kertaakaan. Ekaa kertaa jälki kulki osin hakkuulla, ja osa jäljestä oli paljasta karikepohjaa ja heinikkoa. Hyvä tuuri kävi kun jälkeä tehdessäni bongasin hakkuulta kauriin, ja kyllähän Peippo sillä kohtaa hairahtuikin joksikin aikaa vääriä hajuja haistelemaan. Oma jälki vei kuitenkin voiton, eikä tarvinnut asiasta huomauttaa!

Kepit Peippo haistaa nyt selvästi paremmin kuin ennen lääkekuuria, mutta tarkentamisessa on parantamisen varaa. Ennen se bongasi kepit yleisimmin kun oli mennyt jo koiranmitan ohi, nyt se saa hajun usein jo muutamaa metriä aiemmin. Tällä jäljellä kepeistä nousi 5/6, ja sitä yhtä jäänyttäkin se ilmeisesti pitkään etsiskeli mutta ei saanut tarkennetuksi. En ollut ihan varma oliko keppi siinä, joten jatkettiin matkaa. Parhaiten se bongasi hakkuulla olleet kepit, myös kahta muuta metsän puolella ollutta piti jonkin aikaa tarkentaa.

Tänä vuonna ollaan viime vuoden jäljestystahdista aika paljon jäljessä, mutta tosiaalta jäljet ovat olleet hiukan pidempiä ja ainakin haastavampia. Kauden parillakymmenellä jäljellä ei ole tullut yhtään ainoaa takajälkeä, ja muistaakseni jokainen ollaan selvitetty loppuun saakka. Ihan hyvin nenävammaiselta jälkikoiralta. 🙂

Sunnuntaina selätettiin Voitien pahan karman esineruutu, josta Peippo haki 2/3 esinettä parissa minuutissa. Täysin tyytyväinen en kyllä tähän suoritukseen ollut, kun toiselle esineelle lähdettiin ravilla. Pääasia tietty että esineet löytyvät, mutta saisi sitä intoa vähän enemmänkin olla. Josta taas pääsinkin siihen ajatukseen, että onko esine-etsintä Peiposta vähän tylsää siksi että se on ollut sille jotenkin erityisen työlästä? Nyt minusta nenän toimimisen näki erityisen hyvin, ja esineet bongattiin vaivattoman oloisesti.

Tottista ollaan otettu parin eteenmenon ja muutaman noudon verran. Noudot ovat ihan superhyvät kun ne tehdään ennen ruokaa – mitenhän vaan saisi edes osan siitä samasta fiiliksestä siirrettyä tavalliseen treenitilanteeseen? Perjantaina kokeilin mitä Peippo tekee jos bongaa kentälle tullessaan maasta kiloisen kapulan, ja ilokseni se heti tarjosi sen tuomista. Että ei se nyt kumminkaan vastenmielistä hommaa ole, vaikka vauhtia välillä vähän uupuukin.

IMG_9382

o o o

1-IMG_9346

Täydelliset kesäsäät jatkuvat, ja ollaan koitettu bongailla uusia kauniita lenkkimaastoja. Onneksi koko jengi jaksaa vielä hyvin lenkkeillä, Selmankin kanssa pärjättiin tosi hyvin pitkä lenkki umpimetsässä ja kallioita ylös ja alas kiiveten, kun vähän toppuuteltiin pahimpien jyrkänteiden kohdalla. Marjanpoimintaa ollaan edelleen harrastettu koko porukka, harmi ettei siinä lajissa ole kokeita kun mulla olisi siihen aika lahjakkaat koirat. Peipolle olen nyt koittanut opettaa että se ei saa tulla samaan puskaan missä itse olen, Selma saa olla ihan niin härski kuin haluaa kun on muuten vähän siivompi marjastaja. Onneksi tänä vuonna on niin paljon marjoja, että kaikille riittää eikä tarvitse sen enempää tapella.

IMG_9465

IMG_9362

IMG_9285 IMG_9439

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s