Pinkkiä ja pääkalloja


2Q3A1443Kun ekstratyöputkesta selvittiin, niin sittenpä iski flunssa, ja koirat ovat olleet vielä entistäkin vähemmällä tekemisellä. Yllättäen eniten tekemisen puutteesta taitaa kärsiä Tomppa, joka ei ole vähään aikaan päässyt juuri ollenkaan juoksemaan vapaana. Kaksi muuta ovat tyytyväisiä kun saavat maata kainalossa, ja lisäksi Peipolta on taas yksi oikean etutassun kynsistä pahasti halki ja kipeä, joten se taitaa olla senkin vuoksi vähän nuuduksissa. Metsässä vaiva ei kyllä juuri näytä haittaavan, ja eilen tuo onneton teki vielä täydestä laukasta ihan täyden kuperkeikan kun kompastui ilmeisesti pimeällä polulla oksaan. Sille sattuu.

2Q3A1423

Reikäpää-Tomppa parani onneksi hyvin, ruvet eivät vielä ole lähteneet pois, mutta yksikään haava ei alkanut märkiä. Ehkä yksi syy tuohon matsiin on ollut Tompan liian vähä aktiviteetti, mutta minkäs teet, tämmöisiä kausia nyt vaan välillä tulee kun koirista huolehtii vain yksi ihminen. Huomioida Tomppaa ei voi yhtään ylimääräisiä, se on kokeiltu. Silloin se vasta alkaakin kuvittelemaan itsestään kaikenlaista ja saattaa hyvinkin alkaa haastaa Selmaa. Liikuntaa se tarvitsisi kuitenkin enemmän kuin työpäivien pihallaolon ja remmilenkit. Nyt se menee välillä niin kierroksille, että sitä pitää ihan varoa. Yhtenä päivänä kun leikin sen kanssa, se näytti ihan siltä että aikoo oikeasti purra kun on niin ylikierroksilla. Sen temputtaminen on myös välillä vähän hankalaa kun se hyppii, näpsii ja raapii innostuessaan, ja koska se on Tomppa, en raaski sitä kovistellakaan samalla tavalla kuin Selmaa tai Peippoa. Paitsi että ne eivät kyllä ikinä hörhöilekään tuolla lailla, kun niiltä löytyy hermot (pl. Peippo kun ollaan tekemässä uloslähtöä… 😉 )

2Q3A1380

o o o

Puolentoista viikon sisään ollaan käyty yhden kerran tokoilemassa Peipon kanssa, ja olikin kyllä hyvä treeni. Helena teetti meillä seuraamista ehkä n. kymmenen sarjaa niin että jokainen seuraaminen oli 1-7 askeleen pituinen. Heti jos kontakti katkesi piti aloittaa alusta. Ensinnäkin itselle teki hyvää selvät pelisäännöt; kontaktin putoamisesta pitää seurata jotain muutakin kuin homman jatkuminen ja palkka. Toiseksi huomasin että Peippo pitää paljon paremmin kontaktin lähtiessä, jos käskyn antamisen ja liikkeellelähdön välissä pitää pienen tauon. Tästä on ennenkin ollut puhetta, mutta kun se ei vaan tunnu uppoavan kaaliin.

Lopuksi tehtiin luoksetulo hyppysarjan läpi; oli hiukan haikeaa katsoa miten hienosti Peippo rytmitti tulonsa, ja sen mielestä hyppiminen oli selvästi kivaa. Helena sanoi tehneensä näin myös hienoja pysähdyksiä, ja sitä kyllä pitää kokeilla kunhan hallille taas joskus päästään, kuulostaa hyvälle idealle.

Hyppäämisestä puheenollen Peippo teki metallinoudon ihan hyppysarjan kyljessä, ja kesken matkan sille tuli joku outo black out siitä mitä se onkaan tekemässä, joten kesken matkan se hyppäsi ikäänkuin esteen yli, vaikka olikin sivussa. Kesken hypyn se kumminkin hämmentyi niin että kapulakin putosi. Aina se ajatus vaan ei kulje. 😀

2Q3A1387

o o o

Heti tämän treenin jälkeen huomasin parina yönä Peipon nuolevan tassuaan, mutta kaiken sen kirputuksen, rapsutuksen ja lupsutuksen joukosta en sitä erityisemmin heti noteerannut. Kolmantena päivänä tajusin tarkastaa kynnet, ja johan sieltä taas yksi ydin repsotti paljaana. Ilmeisesti ne ovat siis märät kelit jotka tuon aina keväisinkin aiheuttavat, ja nythän Peippo on ollut vielä tosi pitkään ilman biotiinia. Lääkäriin ei mennä kun luulen että paranee taas nopeammin ilman kuorimista. Verta siitä ei ole tullut, joten jotenkin se ydin on ollut jo kuivumassa ennen kuin kokonaan paljastui. Mahtavatkohan nämä olla kipeitä jo kauan ennen kuin itse huomaan halkeaman?

o o o

Selma popsi vakkari-kipulääkekuurinsa, ja on siis taas kisavalmiina alkuvuodesta jos vaan muuten pysyy kunnossa.  Eilen käytiin osteopaatilla joka sai kuulemma rankaa ihan kohtalaisesti liikkuvammaksi, ja Selmakin käyttäytyi uudessa paikassa niin että siitä sai olla ihan ylpeä. 🙂 Jäykän selän lisäksi osteopaatti löysi paksuuntuneen ja jäykän oikean ranteen (ja jäykän kyynärän), joka on joko nivelrikkonen, tai sitten siinä on joku vanha vamma. Tai sitten molemmat. Harvemmin tulee kopeloitua koirien ranteita, joten en osaa sanoa onko se ollut lämmin, ontunut se ei sitä mielestäni ole, mutta nuollut varmaan kyllä silloin tällöin, mutta kun Selmakin nuolee ja kirputtaa ja rapsuttaa vähän sieltä täältä niin ota noista nyt selvää. Jos nivelrikko on niin paha että koko nivel on jo paksuuntunut, niin pakko kai se olisi ollut huomata?! Kunhan tulehduskipulääkekuurin vaikutus loppuu, niin pitää alkaa varmuudeksi tarkkailemaan tuota oikeaa rannettakin. Jatkossa pitää ehkä myös  pinnistellä aamuisinkin lenkille ja jakaa päivän liikunta useampaan osaan, nythän koirat tekevät vain yhden lenkin arkipäivisin, ja sehän ei tee nivelrikolle hyvää. Ja sitähän Selmalla on joka tapauksessa ainakin takajalassa.

2Q3A1399

o o o

20151209_081208Kun flunssa esti messariin shoppailemaan menemisen (ja tokokarsinnat!), niin sunnuntaina piti lohduttautua verkko-ostoksilla. Semppu sai itselleen niin kovin sopivan pannan, josta olen haaveillut jo pari vuotta; mikä sille paremmin voisi sopia kuin pinkki panta  ruusuilla, sydämillä… ja pääkalloilla höystettynä. Sehän on juurikin Selma! ”Long live our love” -teksti tietenkin kruunaa koko imelän kokonaisuuden. 😀 Pantoja nyt on ihan tarpeeksi ennestäänkin, mutta tarpeeseen tuli hankittua vettäpitävä fleeceloimi nepparikiinnitteisellä villavuorella, joka suojaa selän mutta muutoin avonaisena ei tukehduta hyväturkkisia koiria tai estä niiden liikumista. Käynee hyvin sadekelille ilman vuorta, ja kylmemmälle ilmalle sitten vuoren kanssa. Täytyy varmaan tilata vielä toisellekin selkäpuolelle samanlainen.

20151209_190143

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s