Högbergetin luola ja Porkkalanniemi

Kesälomassa mukavinta on ex tempore -retket minne ikinä huvittaakaan mennä. FB:n retkipaikka-ryhmästä löytyi loman ekaksi retkikohteeksi hauskannäköinen Högbergetin luola, joka sijaitsee Porkkalanniemen ”juuressa”. Samalla reissulla tuli siis kätevästi nähtyä myös Porkkalanniemen kalliot. Tällä kertaa saatiin koirien kanssa matkaseuraakin, joten Peippo koki kovan kohtalon ja joutui jäämään kodin vahdiksi.

Reissu oli kiva, ja täydellinen säänkin puolesta; Hyvinkäällä satoi vettä koko päivän, mutta kehä-kolmoselle tultua keli alkoi kirkastua ja saatiin retkisääksi mukava puolipilvinen ja tuulinen sää. Ensin päätettiin poiketa etsimään luola, ja siinä vierähtikin hetki. Ensin oli hukassa luolalle lähtevän polun pää, ja sitten etsittiin hyvä tovi luolaa. Alkuun eksyttiin Högbergetin kallion laelle päätyvälle polulle, josta oli kyllä kivat näköalat Helsinkiin saakka:

2Q3A8039

Kalliota sahattiin ristiin rastiin, ja vasta karttasovelluksen avulla löydettiin itse luola. Ensivaikutelma oli pieni pettymys, luolan suuaukko näytti nimittäin aika pienelle ja mitättömälle. Luola oli sitten kuitenkin tosi kaunis, ja todellakin erikoisesti muotoiltu vaikka ei kovin iso olekaan. Koirat pidettiin koko reissun tunnollisesti hihnoissa, kuvausta varten rikottiin sen verran lakia että koirat ( – Tomppa) laskettiin irti.

2Q3A8080

2Q3A8055

Luolalta lähdettiin sitten huristelemaan parikymmentä kilometriä kohti Porkkalanniemen kärjen retkeilyaluetta. Parkkipaikalta matkaa rantakallioille oli vain vajaa kilometri, joten olisi ollut kiva kävellä kallioita vähän matkaa eteenpäinkin, mutta kun luolaseikkailu venähti niin se jäi sitten seuraavalle reissulle. Näkemistä ja kulkemista tuolla olisi varmaan koko päiväksi.

Kun sää oli vähän epävakaa ei paikalla ollut kovin montaa muuta retkeilijää. Eväät saatiin syödä rauhassa, mitä nyt muutama kerjäläinen paikalla oli.

2Q3A8179

2Q3A8126 2Q3A8110

 

2Q3A8100Kotimatkalla poikettiin vielä vanhassa ranta-aitassa toimivaan ravintola Porkala Mariniin. Paikka oli sympaattinen ja ruoka (ja inkivääriolut 😀 ) hyvää. Täydellä vatsalla ja hyvillä mielin kelpasi körötellä kohti sateista Hyvinkäätä.

2Q3A8191

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s