Loma loppuu koulariin

2Q3A9369Eilen ja tänään ahkeroitiin Peipon kanssa rally-kisoissa ja puserrettiin alokasluokan koulari, ja toissapäivänä ehdittiin tehdä Selman kanssa vielä vika lomareissu Heinolaan ja Lahteen. Huomenna koittaa taas tavallinen arki, ja vaikka se harmittaakin, niin toisaalta on kiva saada taas elämään joku rytmi. Katsotaan piristyykö nuutunut Peipponen kun saa taas levätä arkipäivät!

Paljon mielummin olisin osallistunut viikonloppuna Peipon kanssa tokon rotumestiksiin, mutta kun Peipon  kunnosta, innosta ja käyttäytymisestä ei ole ollut mitään takeita, niin valituksi tuli oman seuran kaksipäiväiset rallikisat.  Ja hyvä niin, kun jo eilen ehdin radalla ajatella, että onneksi ei olla tokokisoissa. Peippo teki oikein kivasti, mutta taas aika matalassa vireessä. Täydet pisteet kumminkin saatiin. Tänään olikin ihan täysi katastrofipäivä hyvistä (95) pisteistä huolimatta. Huomasin jo hallille lähtiessä että Peippo on kuin märkä rätti, ja hallilla sain ihan herätellä sen autosta kun sisään lähdettiin. Arvasin että kauhean virrakasta suoritusta on turha odottaa, mutta se laamailu olikin sitten jotain ihan hirveää. Peippo sai 98 pistettä, josta vähennettiin vielä ohjaajan  sössimät kolme pistettä spiraalissa luuppiin jäämisestä ja sen uusimisesta, kun olin niin järkyttynyt perässä vedettävästä Peiposta että pasmat menivät ihan sekaisin. On siinä kyllä kumma laji, kun tuommoisella räpellyksellä koira saa kahta pistettä vajaat täydet pisteet!

Kovin tässä on pähkäilty, että missä oikein mätti. Kisaväsymys ei selitä asiaa, eilen oli 11 tehtävän helppo rata, ja tänään ei tehty pissalenkkiä kummempaa ennen kisoja. Kuuma ilmakaan ei kelpaa selitykseksi, varsinkin kun Peippo oli loppuillan oikein reipas aina siitä saakka kun otin sen häkistä kotiin lähteäksemme. Käytiin vielä Tepon kanssa uimassa, ja Peippo oli suorastaan riehakas. Myös iltalenkki maistui. Varmaan Peippoa häiritsee ohjaajan jännitys, mutta ei kai se nyt näkyisi jo hallille lähtiessä? Lähdössä odotellessa Peippo katseli kiukkuisesti kankkuaan, olisiko sillä ollut ihan vaan mahanpuruja tai jotain muuta vaivaa? Kuka tietää, mutta luvassa on ainakin itselle lisäjännitystä seuraavia kisoja ajatellen. 😦 Peipon suoritus on videolla, täytynee kerätä voimia sen katsomiseen. Onneksi se sentään loppuradasta paransi ja puolivälin jälkeen meno oli jo melkein siedettävää. Tuomarin kommentti nauratti taas; ”osaava pari”!! 😀 No, kannustusta me tuon jälkeen todellakin tarvittiin.

o o o

2Q3A9211

Tuntui niin ihanalle, kun Heinin ja Tepon kyläillessä Selman saattoi huoletta laskea ulos muiden joukkoon. Viime viikolla meille meinasi kyllä käydä hullusti, kun yhtäkkiä pihalla ollessa ojan yli loikkasi vieras mies. Onneksi Selmalla on vielä kohtalainen hallinta, ja sain sen maahan kahden metrin päässä fiksusta miehestä, joka ei alkanut huitoa tai huutaa, vaan seisoi rauhassa paikoillaan…

Semppu on taas kortisonilla, kun kutina ei vaan tahdo pysyä aisoissa. Täytyy antaa nyt vähän pidempi kuuri, kun se tuntuu tekevän tosi hyvää myös sen selälle. Pissavahinkoja ei ole sattunut ollenkaan, ja Selma liikkuu hyvin ja mielellään. Onneksi, koska meidän lyhyt suoretki Linnaistensuon suojelualueella venyi omien reittivalintojen seurauksena kahteen tuntiin, josta hyvä osa rämmittiin umpimetsässä ja ryteiköissä. Helteestä huolimatta Selma jaksoi hyvin kun pulahteli aina välillä kuraojiin, ja itse luonnonsuojelualue oli tosi hieno. Reitti oli melkein kokonaan pitkospuita, mutta tuonne uskalsi lähteä Selmankin kanssa kun tasaisin väliajoin oli levikkeitä joissa saatiin päästettyä vastaantulijat ohi. Kiva oli olla Selman kanssa vaihteeksi kaksin reissussa, ja kylläpä sekin on ihan eri tavalla kuulolla ilman muuta bändiä.

2Q3A9257

Reissu alkoi Heinolan lintutarhalta, jonne olisi saanut ottaa koirankin mukaan, mutta kivempi oli tiirailla häkkien pienojen välistä kaikessa rauhassa. Hiukan surullinen mutta kuitenkin kiva paikka, ja osa linnuista oli selvästi seurallisia ja tykkäsivät seurustella ihmisten kanssa.

2Q3A9266

Ite-taidetta puistollinen – jos nyt ei ihan parhaasta päästä, mutta mukava kumminkin.

2Q3A9275

Lahden Linnaistensuo oli tosi kaunis, ja edestakainen reitti pitkospuita olisi ollut juuri sopiva 3,5 kilometriä.

2Q3A9289

2Q3A9329

Mutta kun edestakainen reitti on tylsä, me Selman kanssa sovellettiin. Ilman rillejä kartan katsominen oli vaan vähän niin ja näin, ja lopulta oli pakko oikaista pellonreunaa ja metsien poikki. Sääli vaan että kartta ei näyttänyt lehmälaitumia (jotka piti kiertää), tai nokkospöheiköitä.

2Q3A9330

Tuonne me sitten mentiin, keskelle nokkosia ja sortsit jalassa, totta kai. Huoletti Selman jaksaminen sen verran, että enää ei vaan millään voinut kiertää kun juuri oltiin kierretty lehmälaidun.

o o o

2Q3A8965

Treenattu ei taas olla kuin yksi esineruutu ja yhdet Ninan tokot. Esineet löytyivät hiukan laiskanpulskeasti mutta hyvin ja varmasti. Myös Tomppa pääsi ruutuun ja oli kuin pyörremyrsky. Parhaimmillaan siinä on semmoista vauhtia ja intoa että oksat pois, mutta tosiasiassa arvostan kyllä enemmän Peippoa, joka ei lannistu heti ensimmäisen vastoinkäymisen tullen, niin kuin Tomppa tekee.

Tokoissa tehtiin ruutua, ja saatiin nyt komennus opettaa se target paikkaamiseen. Niin kuin olen sitä tähän asti vältellyt, mutta ei kai muu auta, olen kyllä Ninan kanssa ihan samaa mieltä siitä. Sitten tehtiin kaukoja, ja Ninankin mielestä kaikki muut vaihdot ovat hyvät, paitsi seiso-maa ja seiso-istu. Etenkin seiso-maa vaihtoon kannattanee vaihtaa etupalkka takapalkkaan.
Ja sitten, voi kurjuus taas mitä sattui paikallaolossa. Mentiin vieraan koiran viereen, joka on tavannut kai usein nousta makuulta istumaan. No, sehän ei meitä haittaa, mutta kävikin niin, että (erittäin korrektisti) viriteltävänä istunut Peippo oli niin pelottava, että naapuri syöksyi rähinällä omalta paikaltaan suoraan kohti. Toki Peippo rähähti vastaan, mikä on ihan ymmärrettävää, enkä sitä juuri moittinut varsinkaan kun sitä vasta virittelin liikettä varten. Kurja vaan kun on muutenkin ollut niskavaivoja, ja Peippo rykäisi remmissä niin että kakoi sen jälkeen hyvän aikaa. 😦 Paikallaolo oli oikein hyvä, naapuri makasi kurinpalautuksen jälkeen kiltisti, ja Peippo teki vieressä oman evl-paikkiksensa hienosti.

o o o

Tomppakin on saanut omaa aikaa, kun käytiin pitkästä aikaa porokoiraporukalla retkellä. Sääli vaan että menin heittämään kortillisen kuvia roskiin ennen kuin sain ne kopioitua koneelle. 😦  Myös Peippo pääsi retkelle Tepon ja Heinin kanssa, ja vietettiin ihana hellepäivä Valkealammilla.

2Q3A8969 2Q3A8982 2Q3A9148 2Q3A9152 2Q3A9187

Ihan itsekseni kävin Kiikassa katsastamassa pienen Kuru-lapinkoiran. Ja kylläpä vaan reipas ja ihana pentu sai kytevän pentukuumeen liekkeihin:

2Q3A8767_

Siinä kai ne loppuloman päällimmäiset asiat. Peipolla on taas alkanut sienestyskausi, pitäisi varmaan ihan tosissaan koittaa opettaa sitä ilmaisemaan sienet sen sijaan että se löytäessään syö ne. Luulisi että joku hyvä palkka kelpaisi sille vaihtariksi. Eilen se ryökäle kävi vähän kettujahdissakin, ja oli poissa ainakin 20 sekuntia. Ärsyttihän se, kun kymmenessä sekunnissa se juoksee jo aika pitkälle ja näkymättömiin. Näiden paheiden lisäksi se on taas kertakaikkisen hyvin kunnostautunut sonnassa/raadoissa pyörimisessä, ja suihkussa ollaan vietetty tovi jos toinenkin. Ja yhtenä päivänä unohdin kokonaan, että polulla rötköttää tuore jäniksenpuolikas, ja ihmettelin vaan että minne Peippo katosi. On se. Välillä vähän rasittava, mutta ihan kamalan ihana kumminkin. ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s