Kankaanjärvi, Korkeusvuori, Kurjenrahka ja paljon briardeja

2q3a0663Kun briardileirin ohjelmassa ei tänä vuonna ollut meidän lajeja (paitsi tottista, jossa en just nyt halua Peippoa vieraalle kouluttajalle), ja kun tämän jengin kanssa ei kauheasti huvita lähteä yhteismajoituksiinkaan ( 😀 ), niin se oli sitten sopivasti mökkiloman paikka jotta päästiin edes vähän leireilemään. Länsi-Suomessa on vaikka miten paljon kivoja retkeilykohteita, ja kun leirillä piti kuitenkin istua tuntikausia katsomassa muiden puuhia, ei ihan kaikissa suunnitelluissa paikoissa edes ehditty käydä vaikka laukattiin kieli vyön alla. Kahtena päivänä käveltiin koirien kanssa useampi tunti retkeilyreittejä ja luontopolkuja, ja vastaan tuli aurinkoisena viikonloppuna peräti yksi (1) ihminen.

Pääsi Peippokin sen verran leirillä tekemään, että perjantaina ja sunnuntaina saatiin ryhmää paikallaoloihin, ja samalla tehtiin vähän muutakin. Perjantaina oltiin hallissa, ja saatiin vielä Peipolle hyvää häiriötäkin kun kesken paikallaolojen hallissa oli / sinne tuli muitakin koiria. Kolme paikkista otettiin, eikä niissä mitään huomauttamista ollut. Sunnuntaina nurmella Peippo oli vähän laiskemman oloinen, valui taas lonkalleen eikä muukaan pieni puuhastelu kauhean energistä ollut. Tosi kiva kumminkin kun saatiin vaihteeksi isoja ja karvaisia vieruskavereita niitten tavallisten bortsujen ja noutajien sijasta.

2q3a0894

Viikonlopun tukikohta oli Alastarolla

2q3a0883

Ekan hallayön jäljiltä maa oli paikoin kuurassa ja lammesta nousi kaunis usva.

2q3a0904

Lauantaina poikettiin mökkimatkalla Säkylänharjulle Tompan ja Sempun kanssa. Sinne olisi ihan hyvin voinut ottaa kaikki kolmekin mukaan, mutta kun en oikein tiennyt millaisia ja miten ruuhkaisia reitit noilla suunnilla olisivat, tehtiin koko viikonlopun lenkit kahdessa erässä. Säkylänharju on kaunista ja helppokulkuista, ja kun siellä näkee pitkälle voi koirienkin kanssa hyvin uppoutua ihailemaan maisemaa.

2q3a0781

Kankaanjärvi, joka on oikeasti valtava veden täyttämä suppa. Tosi hieno paikka lähellä Virttaan moottorirataa, eikä ketään missään!

2q3a0751

Säkylänharju on tätä silmänkantamattomiin. Metsä ja polut näyttävät joka suunnalla ihan samalta, joten taas oltiin paluumatkalla ihan pikkuisen eksyksissä.

2q3a0760

Peippo pääsi omalla lenkillään Loimaan puolelle Korkeusvuorelle. Ilta hämärsi jo kun kiivettiin ylöspäin, aurinko siivilöityi puiden välistä ja odottelin  koko ajan näkeväni kuukkeleita. Jos Kankaanjärven setua kutsutaan Pikkulapiksi, niin vähintään yhtä lappimaista oli Korkeusvuorella. Kallioita, vanhoja käppyräisiä mäntyjä, naavaa ja keloja siellä täällä. Näköalatornista näki pitkälle, mutta vain ihan pieninä läntteinä, sen verran puustoa oli edessä. Takaisinpäin tullessa piti taas vähän soveltaa reitin kanssa, ja melkein alkoi jo hikeä pukata kun puhelimesta oli akku lopussa ja kaikki polut tuntuivat katoavan umpimetsään. Takaisin löydettiin juuri ennen pimeää, ja retken kruunasi yli lentävä valtava kurkiparvi ja pellolla loikkiva kaurisperhe.

2q3a0792

Auringonlaskun aikaan metsässä vilisi menninkäisiä.

2q3a0810 2q3a0825 2q3a0839 2q3a0843 2q3a0859 2q3a0865

Sunnuntaina lähdetiin Kurjenrahkan kansallispuistoon. Katsoin etukäteen kartasta kivalta näyttävän Savojärven kierroksen Selmalle ja Tompalle, mutta aika moni muukin oli ilmeisesti ajatellut samoin; iso parkkipaikka ja tienvieret olivat täynnä autoja, ja kaiken lisäksi paikalla oli turistibussi! Sora lentäen lähdettiin saman tien syrjemmälle, ja läheltä löytyikin kiva ja tosi vähän kuljettu Vajosuon reitti. Eka porukka pääsi pelto-/suomaastoon toiseen suuntaan, ja Peipon kanssa käveltiin lenkki kaunista kalliopolkua pitkin suolammelle. Ei siis päästy pitkospuille tällä kertaa, mutta saatiinpa nauttia luonnon rauhasta.

2q3a0945

Vajosuon reitin polku oli paikoin niin heikko, että piti turvautua puihin tehtyihin merkintöihin

2q3a0979 2q3a0976 2q3a0970 2q3a0951

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s