Laiskaa retkeilyä: Varlaxudden ja Valkmusa

2q3a1074Viimeisenä lomapäivänä piti päästä vielä vähän uusiin maisemiin retkeilemään. Kauas ei ehtinyt lähteä, ja pelkkä aluksi kaavailtu Valkmusa ei oikein riittänyt, joten kurvattiin sinne Emäsalon Varlaxuddenin kautta. Sen verran lyhyet reitit kaikkiaan kolmella luontopolulla oli, että koirat jäivät aika huonolle lenkitykselle – mikä on aika hyvä saavutus kun koko päivä oltiin reissussa.

2q3a1064

Tie Emäsalon läpi Varlaxuddenin kärkeen oli kaunis, ja matkalla piti poiketa Tompan kanssa ihailemaan ja kauhistelemaan Sköldvikin piippuja ja pömpeleitä ja napostelemaan rannassa kasvavan tyrnin marjoja. Varlaxuddenissa oli opastetaulun mukaan kivikkoista, joten jätin Selman autoon ja käytiin kiikkumassa rantakivillä Peipon kanssa. Ollaan molemmat sen verran kömpelöitä että pyöreillä kivillä tasapainoilu oli hankalaa, eikä Peippo tykännyt yhtään kun ei meinannut saada töppöjalkojaan sovitelluksi minnekään. ”Onneksi” se löysi paluumatkalla mielensä parannukseksi kallionkolosta ihmiskakkaa natusteltavaksi – miten mukava ylläri taas. 😦

2q3a0987

Varlaxudden

Retkeilyalue oli tosi pieni rajautuen toisella puolella luotsiaseman piikkilanka-aitaan ja toisella puolella mökkeihin. Käveltävää tuli vain muutama sata metriä. Kaunis paikka kuitenkin, ja kiva että huonomminkin liikkuville löytyy retkikohteita.
Emäsalosta ajellessa poikettiin vielä Peipon kanssa paikalliselle pallokentälle treenaamaan, kun omiin iltatreeneihin ei ehditty, ja vieraita paikkoja pitää muistaa käyttää hyväksi. Koska mukana ei ollut treeninameja, tekaistiin putkeen nouto (kilolla), liikkeestä istuminen, kaukokäskyt ja kahden kapulan tunnari, ja siitä kissanruokapalkka (jota on aina varalta mukana, kun koskaanhan ei voi tietää milloin treeni-innostus iskee!). Vähän Peipon piti välillä kuikuilla oudossa paikassa puskiin, mutta muuten oli hyvä harjoitus.

2q3a1017

Valkmusa korkattiin Selman kanssa 2,3 kilometrin mittaisella Läntisen keitaan reitillä, joka kulkee enimmäkseen pitkospuita pitkin. Reitin puolivälissä oli luontotorni, joka oli kyllä aika pliisu verrattuna vaikka Torronsuon vastaavaan, mutta Selman harmiksi sinnekin täytyi kavuta. Ohituspaikkoja oli märällä osuudella niukasti, ja jostain kumman syystä kuivalla osuudella enemmän, mutta onneksi saatiin kulkea rauhassa eikä tarvinnut pakittaa tai upota suohon kun ei nähty ollenkaan muita kulkijoita.

2q3a1137

Läntisen keitaan kierros

Rengasreitiltä Valkmusan toiselle eli Moronvuoren reitille olisi talvella hiihtäen ollut matkaa reilu kolme kilometriä, mutta sulanmaan aikaan kierrettiin sinne autolla lähemmäs 30 kilometriä! Reitti Moronvuorelle oli kuitenkin nätti, eikä haitannut vaikka takaisinpäin piti kävellä samaa tietä. Kallion korkeimmalta kohdalta oli hyvä näköala suolle, harmi vaan että siinä kohtaa kulki juuri sähkölinja rumentamassa maisemaa.

2q3a1143

Moronvuoren juurella

2q3a1198

Takaisin kohti Kananiemenharjua

2q3a1152

Näkymä Moronvuorelta Kananiemensuolle

o o o

Retkeilyn lisäksi ehdittiin alkuviikosta tehdä Peipolle esineruutu (2/3 esinettä). Hyvin sujui vaikka ruutu oli ”uusi”, esineet vaikeita ja palkkakin tuli vasta toisen esineen jälkeen.
Myös kotipihatokoilua ollaan harrastettu, ja voisi melkein sanoa että kyllä se kotona osaa.
Olkkaritreeneinä ollaan verestetty rallijuttuja yli kuukauden tauon jälkeen. Peippo on oppinut jotenkin mystisesti itsestään oikean puolen työskentelyn alkeita, ja uutena juttuna se on alkanut oppia myös jalkojen välistä puolen vaihtoa – mikä onkin aika veikeä tehtävä ponin kokoisen koiran kanssa.

Viimeisenä muttei vähäisempänä; ilmoitin meidät Peipposen kanssa elämämme ensimmäiselle verkkokurssille! Kaikkea pitää kokeilla vaikken näistä ole aiemmin yhtään innostunut ollutkaan. Jospa saataisiin ainakin lisää treenimotivaatiota, ja kyllähän aihekin sopii Peipolle kuin nenä päähän. Itse uskon ainakin oppivani paljon uutta positiivisesta koulutuksesta. Impulssikurssilla siis ollaan mukana, ja kun kurssin vetää Jirka Vierimaa, niin ihan hömppää ei varmaankaan ole luvassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s