Hyvä vuosi

Vuosi lähenee loppuaan, ja on aika perinteisen ”mitä tuli tehtyä”-mietinnän. Kaikin puolin surkean viime vuoden jälkeen tämä vuosi ilahdutti paitsi tuloksilla, myös sillä että kaikki koirat ovat olleet loppujen lopuksi ainakin kohtuullisessa kunnossa. Kun Selma on jo ainakin jatkoajan jatkoajalla, niin jokaisesta sen kanssa vietetystä päivästä osaa olla onnellinen. Ja tokihan sekin alkuvuodesta koularinsa keräili! 😀 Peipon kanssa ollaan tänä vuonna kaiketi kehitytty myös koirakkona eteenpäin, mikä on itselle tosi tärkeä asia.

Koska ensi vuodesta ei taatusti tule ainakaan näin tuloksekasta kuin tästä vuodesta, niin nautitaan nyt tästä täysin rinnoin ja retostellaan kunnolla. Kun vuosi briardeille rotuna taisi olla ennätyssurkea, näyttävät Peipon tulokset tältäkin kantilta katsottuna aika kivoille.

Koko vuonna briardeille tuli rally-tokossa kahdeksan tulosta, joista kuusi Peipolle. Melkein luulisi että ollaan vannoutuneempiakin rally-tokoilijoita. 😀 Kisoissa käytiin lähinnä siksi että saataisiin kehäkokemusta tokoon, eikä lajia treenattu varsinaisesti kuin muutama kerta. Toki yksittäisiä tehtäviä harkattiin silloin tällöin kotona, mutta tokopohjiltahan nämä tulokset on varsinaisesti tehty:

na%cc%88ytto%cc%88kuva-2016-12-17-kello-9-36-35

2Q3A9369

Itselle vuoden tärkein juttu ja kohokohta oli jälkikokeet ja Peipon JK2-koulari, vaikka pisteet nyt tietty paremmat olisivat voineet ollakin. Pisteitä tärkeämpää oli kuitenkin se että kokeessa oli molemmilla kivaa, ja Peippo jaksoi painaa kaikki osiot hyvällä fiiliksellä läpi. Peippo oli ilmoitettu kokeeseen jo alkukesästä, mutta selkävaivat estivät tuolloin hyppäämisen ja koe jouduttiin perumaan. Sitä iloisempia siis oltiin että syksyllä mahduttiin kokeeseen suht vetreän Peipposen kanssa.

PK-vuosi oli briardeille ennätyksellisen huono. Koekäyntejä oli kahdeksan, mutta koulareita tuli koko vuonna vain kolme, eikä voittajaluokasta yhtään:

na%cc%88ytto%cc%88kuva-2016-12-17-kello-9-37-09

2016-10-22-20-27-48

Tokossa tehtiin Peipon kanssa tavoitteena ollut avo-ykkönen jo keväällä. Koularikin olisi mieluusti kelvannut, mutta kaikista muista kokeista saatiin kakkostulos. Saatiinpahan ainakin sitä kaivattua koekokemusta, ja ensi vuodellekin jäi sitten jotain tavoiteltavaa kun voittajaluokkaan ei varmaan kuitenkaan olla vielä ihan valmiita. Ykköstulosten esteenä oli suurimmaksi osaksi häiriöherkkyys, eli tähän asiaan koitetaan löytää ensi vuonna jotain ratkaisua.

Toko-koekäyntejä briardeille kertyi koko vuonna 39, mutta tuloksia (1-3) niitäkin vain 26. Vain yksi koulari (TK1), ja yhteensä kuusi ykköstulosta, jotka kaikki alemmista luokista.

na%cc%88ytto%cc%88kuva-2016-12-17-kello-9-39-04

12604821_10153930929617390_5222715250472350407_o

Tämän vuoden tulosten perusteella ainakaan kukaan tuskin ottaa briardia harrastuskoiraksi. Vaikka joskus tuntuu siltä että me Peipon kanssa ollaan huonoa mainosta 😀 rodulle, niin tänä vuonna petrattiin ainakin tulosten valossa vähän, kun Peippo taisi olla tämän vuoden monipuolisimmin menestynyt briardi. Agilitytuloksia en ole kyllä katsonut yhtään, toivottavasti edes siinä lajissa on ollut vähän parempi vuosi.

o o o

Ja sitten Selma, joka täytti myös vuoden tavoitteensa ja napsi vielä eläkepäivillään rally-tokosta kaksi koularia. 😀 Talvella käytiin viimeinen alokasluokan kisa, ja keväällä kolme avoimen luokan kisaa. Ihana oli Selman kanssa kisoissa reissata, harmi kun kaikki hyvä loppuu joskus. Mukavat muistot onneksi jäi. 🙂

20160505_150105

Selma ja RTK-2 kukat.

o o o

Ensi vuoden tavoitteet sitten. Ensin Selma ja Tomppa joille toivotaan vaan lyhyesti ja ytimekkäästi terveyttä niin paljon kuin mahdollista. Selmalle toivotaan myös hauskoja treenejä, harrastaa se saa niin kauan kuin henki pihisee.

Peipon tavoitteet on vähän hämärän peitossa kun on vaikea hahmottaa mitä kaikkea vuoden aikana opitaan. Minkään lajin uuteen luokkaan ei olla vielä valmiita, mutta toivottavasti loppuvuodesta jo sekä rally-tokoon (jos nyt saadaan edes treenattua) että voittajaluokan jäljelle. Jäljellä tulee olemaan päätavoitteet jos vaan selkä kestää hyppäämisen, ja tarkoitus olisi ensi vuonna treenatakin vähän tavoitteellisemmin jos / kun koepaikka rotumestisten myötä on varma. Eli tavoitteeksi voi sitten varmaan listata JK3-koularin. Ykköstuloksista ei haaveilla, mutta koulari olisi kiva. 🙂

Rallyssa olisi kiva päästä testaamaan voittajaluokkaa, ja jos kerran osallistutaan, niin toki 70 pistettä eli hyväksytty tulos on laitettava tavoitteeksi tässäkin. Vikojen kisojen jälkeen ei olla treenattu ollenkaan, jostain syystä tuo laji on kyllä joka suhteessa aina se viimeinen treenattava, ja voittajaluokka oikean puolen työskentelyineen olisi sitten otettava ihan tehokkaasti treenaukseen jos kisoihin mielitään.

Tokossakin on suunnitelmat vielä ihan auki. Joko koitetaan saada ensi vuodelle se koulari avosta, tai jos istuminen tökkii vielä yhtä pahasti kuin tänä vuonna, niin siirrytään suosiolla voittajaluokkaan. Voittajaan ei missään tapauksessa olla valmiita kuitenkaan ennen syksyä, joten ehkä käydään jokunen avoimen luokan koe keväällä jos Peippo pitää kyntensä tassuissaan.

o o o

2Q3A4495

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s