Juhlapäiviä ja miniretkiä

Lomaretkeily aloitettiin hyvin varovaisesti Nuuksion länsilaidalta Klassarinkierrokselta. Reitti oli vähän liian lyhyt, eli nelisen kilometriä, mutta lähdettiin tuonne kun kaipasin vähän rauhallisempaa reittiä kuin mitä Nuuksion ruuhkaisemmat reitit ovat. Siinä mielessä reitinvalinta onnistui kyllä, eikä ketään muita nähty koko reissun aikana, mutta olihan tuo vähän tylsä reitti. Lisäksi loppumatkasta eksyttiin reitiltä ja oikaistiin mökkitietä takaisin – ties mitä hienoa jäi siis näkemättä. Itse Klassarinkallio keloineen oli nätti, mutta näköalaa sieltä en kyllä löytänyt vaikka sitä jossain mainostettiin.

Seniorit olivat matkassa mukana myös, ja reissua jatkettiin paljon kivempaan kohteeseen, eli Nummelan Kokkokalliolle. Arvoin lähtiessä että uskaltaako sinne Selman kanssa yrittää jos on kovasti kiipeämistä, joten yllätys olikin suuri kun kiivetä ei tarvinnut ollenkaan. Auton sai kätevästi kalliolle vievän tien risteykseen, ja siitä oli kävelymatkaa helppokulkuista polkua pitkin alle kilometri. Jos ei matka kummoinen ollutkaan, niin näkymät olivat tosi kauniit ja rauhassa saatiin kalliolla istuskella ilta-auringon paisteessa. Jos Klassarinkierros oli lyhyt, tämä retki oli ihan naurettavan lyhyt, ja kotiinpäästyämme saatiinkin lähteä koko porukan kanssa heti uimaan ja lenkille.

Selma vietti samana päivänä 9-vuotissynttäriään, mikä on ihan uskomaton juttu. Uskomatonta on se miten aika menee, ja etenkin se, että Selma on vielä hengissä ja nautiskelee retkeilystä. Toivotaan vielä paljon hyviä päiviä ja kuukausia, vuosista ei uskalleta haaveilla. ❤️

o o o

Samana miniretkien päivänä Peippo sai pitkästä aikaa pidemmän jäljen, kun Noora talsi sille takametsään kivan, vajaan kilometrin rinksan. Päivä oli aika lämmin ja aurinkoinen, jälki vanheni paisteessa pari tuntia. Pitäisi oppia ottamaan noille pidemmille jäljille vettä mukaan, Peippo näytti jo puolivälissä vähän läkähtyneelle. Vaan hienosti se ajoi. Keskimmäisen kepin löysin itse kun Peippo käveli ihan sen päältä, mutta onneksi viimeinen eli kolmas löytyi taas hienosti. Vähän pelkäsin että sekin jää väsymyksen takia metsään. Itse en tiennyt yhtään missä jälki kulkee, ja oli tosi kiva fiilis taas pitkästä aikaa antaa vaan koiran viedä. Aika alkumatkasta Peippo lähti melko varmasti harhalle kun kääntyi menemään polkua pitkin, ja vähän harmitti kun kutsuin sen pois enkä antanut mennä ihan lähellä kulkevalle tielle saakka. Harhoja pitäisi nyt ottaa ohjelmistoon, varsinkin jos Peippo noin helppoon menee. Piikit sen sijaan sujuivat, toisessa oli vähän säätöä, mutta toinen mikä oli vielä tosi tiukka, ajettiin ihan tarkasti sieltä mistä pitikin.

o o o

Rallipuolella tapahtui myös viikon aikana ihan uskomattomia asioita. Tomppa nimittäin kävi kisoissa, ei ahdistunut vähääkään, ja vetäisi ihan uskomattoman hienon ja rennon radan. Rallissahan voi saada hyvät pisteet tosi ”huonollakin” suorituksella, mutta Tomppa oli oikeasti hieno; koko ajan kuulolla ja hienossa kontaktissa. Häntäkin oli kuulemma heilunut alusta loppuun. Tompan yksi miinuspiste tuli vinoudesta sivuaskelessa, itse hukkasin kolme pistettä astumalla huolimattomasti kun otin Tomppaa eteen. 96 pistettä siis jäi, ja sijoitus 3/20. Sijoituksista ja pisteistä sinänsä viis, mahtavinta on että Tompankin kanssa voi harrastaa niin että se nauttii siitä. Osaksi tuo johtui varmaan siitä että itse en jännittänyt (kun ei Tompan kanssa voi, eikä oikeastaan tarvitsekaan kun se osaa käyttäytyä), ja nauttiihan se Tomppa kun pääsee kerrankin huomion keskipisteeseen. Ja tietty Tomppaa auttoi se kun se löysi kisapaikalta Heinin, joka saa alakuloisemmankin porokoiran hetkessä villittyä. 😁

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s