Rataharkkaa ja muuta pyörähtelyä

Kovin rallipainotteisesti meni viikko taas, keskiviikon tokot peruin kun epäilin Peipon aristelevan kynsiään. Perjantaina käytiin itseksemme tekemässä rallia koko jengin kanssa, ja samalla kuvasin Peipon pyörimistä. Paljon paremmin se pyörii verrattuna viime kevättalvena kuvattuun leffaan, ja selvästi funtsii ja yrittää parhaansa että menisi oikein. Kömpelöhän se on, ja paljon viilaamista on vielä, mutta asenteesta tykkään. Nopeaa Peiposta ei saa millään, mutta ehkä se tuosta vielä vähän sähäköityy 😂 kunhan varmuutta tulee lisää. Rallyssa on erilaisia käännöksiä ihan valtavasti, niistä vaikeimmat ainakin meille on molemmat oikealle / vasemmalle vasemmalla ja oikealla puolella. Näemmä myös tulppaani oikealla puolella jättää Peipon helposti auraamaan. Paitsi että tämä käy jumpasta, niin näillähän saa koiran myös helposti jumiin, varsinkin jos kaupan päälle tekee vielä reilusti peruutusta. Olisikin mielenkiintoista kuvata uusi video sen jälkeen kun ollaan käyty hierojalla, voi olla että kääntyisi vähän hereämmin?

Lauantaina piti viedä Peippo rally-tokoyhdistyksen kisaharkkaan omalle hallille, mutta päätinkin viime tipassa vaihtaa koiraa ja radalle pääsikin Tomppa, jolle ajattelin opettaa / uskotella, että kisoissakin voi kesken radan tulla palkkaa. Kun oltiin omalla hallilla, kehtasin ottaa Peipon häkkiin ihmettelemään muita koiria, ja räyhäkän sisääntulon jälkeen se kohtalaisen kiltisti siellä odottikin. Arvon ääntämistä se ei kestänyt yhtään, vaan sitä oli pakko päästä kommentoimaan.

Tomsku oli taas mielellään menossa kentälle, ja teki kivasti. Itse tutustuin rataan paljon huolettomammin kuin oikeissa kisoissa, ja se sitten parissa paikassa kostautuikin kun kylttivälit olivat tosi pienet. Tomppa mokasi oikeastaan lähinnä -1 verran istu-seiso seisomisen vinoudesta. Tokavikalla kyltillä se jäi katselemaan ovellepäin kun sieltä kuului kolahdus, mutta kun rauhassa malttaa odotella että saa sen huomion, niin eipä siinä vahinkoa tapahdu. 94 pistettä jäi käteen, ja parasta suorituksessa oli tietty läpi radan heilunut häntä. Tuomarina toimi ylituomari Taru Leskinen, joten arvostelu oli palkkaamista huomioimatta varmasti todenmukainen, ja arvostelulapussa luki, että ”Tosi taitava koira! Muistathan, että rallyssa sinulla on palkka aina mukana, eli KEHU!” Omasta mielestä kehuin ja kannustin Tomppaa ihan hyvin, itse en näe mitään lisäarvoa siinä että radalla koko ajan höpöttää, vaan haluan kannustaa vaikeissa paikoissa ja kehua hyvästä työstä. Videolla kehut ei kuulu, mutta lupaan kyllä kiinnittää tähän jatkossa huomiota, kyllähän nuo molemmat koirat kuitenkin ovat tosi persoja kehuille.

Sunnuntainakin kirmattiin heti aamusta hallille, mutta rally-annostus oli ollut viikolla sen verran tuhti, että koko porukka sai tehdä vaihteeksi tokoa. Peipolle tunnari liikkuroituna (hyvä!), seuruuta, kaukoja, ruutua ja luoksetulon stoppeja putken kautta. Hyvin se Peippo nyt vetää, ei voi muuta sanoa. Silti eilen ajattelin, että on ihan todennäköistä että me ei sinne voittajaluokkaan ikinä mennä, ihan muista syistä johtuen.
Tomppa teki alokasluokkaa, kun ajattelin että jospa senkin veisi yli seitsemän vuoden tauon jälkeen kokeeseen. 😁 Ainut vaan, että vielä pitäisi harjoitella kapulan pitäminen ja paikallaolossa se, että se ei kuuntelisi naapurin käskyjä. Muut se enempi vähempi kyllä osaa. Sai se Tomppa tehdä ylempienkin luokkien juttuja, ja hyvin ne on muistissa. Samoin Selma teki ihan lyhyeltä matkalta ruutua ja merkkiä sekä merkin kiertoa, ihme juttu että sekin pitkän tauon jälkeen on osaavinaan, vaikkei nämä sille ikinä mitään helppoja ole muistaakseni olleetkaan.

Luultavasti kynnet vaivaavat Peippoa jonkun verran vaikka koitetaankin antaa sen olla haittaamatta. Melkein jokaisen pallopalkkauksen jälkeen Peippo nimittäin näyttää tältä:

4 thoughts on “Rataharkkaa ja muuta pyörähtelyä

 1. Siis onko toi jotenkin hidas muka..? 😀 Noin isoksi koiraksi minusta ihan normaali, ja miksi edes pitäisi olla nopeampi, rauhallisemman koiran kanssa ehtii itsekin samaan tahtiin mukavasti kääntyä, eikä tartte sinkoilla kuin hullu. 😀 Todennäköisemmin kääntyy itsekin oikeaan suuntaan kun kerkiää miettiä mihin on menossa!

  Ootko kokeillut käännösten jälkeisen seuruun suoristamiseen sitä, että heti käännöksen jälkeen pysähdys ja palkka kun koira on oikeassa seuruupaikassa? Samaa mitä tokossakin tehdään.

  • Ihanaa saada joskus kommentteja! 😊
   Taidan verrata Peippoa aina muihin briardeihin (ja maleihin), se voi olla ehkä vähän pöhköä. Ja kun itsekään en ole mitenkään sähäkkä, niin kyllähän me sovitaanhyvin yhteen.

   En ole jotenkin hahmottanut että aurailee noinkin paljon, pitäisi videoida enemmän! Joskus olen teettänyt pyörähdyksiä heti päälle että lähtisi ikäänkuin vastakkaiseen suuntaan, mutta tosiaan, voisihan sen vaan suoristaa heti ihan suoraksikin. Tätä koklataan heti! 👍

 2. Olis kivaa jos aktiiviset blogit säilyisi ja lisääntyisi ja ihmiset innostuisi taas enemmän myös kommentoimaan. Itsekin yritän aktivoitua. Helposti sitä vaan nyökyttelee keskenään lukiessaan jotakin.

  Eihän tuollainen auraaminen sinänsä ole edes virhe rallyssa, mutta toki jos seuraava kyltti on vaikka peruutusseuraamista, on jo valmiiksi vinolla koiralla iso riski lähteä aukeamaan lisää…? Meillä ainakin. Tai joku jääväkin, vinous helposti kertaantuu.

  • Joo, ja kun kukaan ei yleensä kommentoi, tulee itsellekin olo ettei muka voi kommentoida. 😄
   Mulla on aika isotkin avut enkä jaksa niistä tinkiä kuin sen mikä on pakko ettei pisteitä ala ropista, mutta sitten vastapainoksi haluaisin taas että koira tekisi aika korrektisti. Ja itselle tulee jotenkin varmempi olo jos koira on just siellä missä pitää. Onneksi rallyssa on moni juttu sallitun puitteissa, voi sitten tehdä semmoista omanlaistaan suoritusta. Tai ainakin pyrkiä siihen. 😬

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s