Peipolle toka mes-tulos ja Tähti puoli vuotta

Marraskuun alussa käytiin Peipon kanssa hankkimassa toinen tulos mestariluokasta oman seuran kisoissa Hannelen tuomaroimalla radalla. Jospa se kolmas tuloskin ja koulari vielä jossain vaiheessa saataisiin, niin sitten kenties voitaisiin siirtyä ainakin kisaamisesta eläkkeelle. Olen saanut vähän liian hyvin opetettua Peipolle kisakoomailun, eikä se sen jäykkyyskään edesauta valiotulosten kasaan saamista.

Tällä kertaa saatiin rata videolle, ja siinä näkyy tosi hyvin miten paljon Peippoa jännittää varsinkin alkuradasta. Toimitsijapöydän takana on tuttu ihminen, tuomari on tuttu, ja hallissa ollaan käyty yli 7 vuotta treenaamassa. Sen verran osaamista Peipolla alkaa jo olla, että se kykenee tekemään vaikka ajatus onkin muualla, kunhan vai odotan sitä ja autan tarpeeksi. Loppuradasta sillä näyttää olevan taas jo paljon rennompi fiilis. 82 pistettä saatiin raavittua kasaan, mikä on tosi hyvin koska se iänikuinen pyörähdys vasemmalla maksoi taas 10 pistettä.

Tähti vaihtoi viiden kuukauden ikään kaikki hampaansa, ja puree uusilla hienoilla hampaillaan enemmän kuin koskaan. Hampaiden vaihdon jälkeen sillä on ollut muutenkin taas jotenkin levottomampi vaihe, tuntuu että mörköily tulee ja menee. Ja pientä aietta autojen jahtaamiseenkin taitaa taas tauon jälkeen olla. Edelleen pikkuinen on kuitenkin aika kiltti ja tottelevainen, jos ei ihan pahimpia mellakkakohtauksia lasketa.  Remmikäytös on tosi hyvällä tolalla silloin kun ollaan kaksistaan liikenteessä, ja irti juoksennellaan edelleen meidän taajamapuistoissa. Pimeällä se saattaa vähän pöhistä vastaantulijoille, mutta muuten kaikki ihmiset ja koirat ovat edelleen kivoja, vaikka se joitain koiria saattaakin aluksi vähän arastella.

Jos Tähti on arkielämässä aika kiva, on se edelleen harrastuksissa ihan huipputyyppi. Paitsi jäljestämään en varmaan saa sitä opetettua ikinä (ja se ei todellakaan ole Tähden syytä). Ekat ryhmärallitreenit menivät upeasti, ja saatiin helposti tehtyä harjoitukset muiden koirien lähelläkin ilman hihnaa. Ekan kerran tehtiin avoradan pätkiä, ja olin harkan jälkeen ihan äimistynyt siitä miten hieno pentu mulla on. Tähdestä tykkäävät kyllä kaikki – paitsi ehkä ne jotka eivät siedä vilkkaita ja säheltäviä koiria.  Helpottaa elämää tulevien hoitopaikkojen suhteen, ja onhan se kivempi kutsua kotiin vieraitakin jos ne rakastetaan ihan liiskaksi.

Kantoluodot jatkuvat, ja tykkään kyllä todella paljon tuosta tyylistä kouluttaa – sekä koiria, että ohjaajia. Kallista lystiä, mutta rahan arvoista. Tässä pikku pätkä viime kerran alun kontaktiharkasta, jolloin Tähti sai vapaasti valita kentälle tullessa mitä tekee. Ihmiset ovat ihania. 😀

Tähti täytti viikonloppuna puoli vuotta, ja on kasvanut oikein kauniiksi pikkubriardiksi. Se on kasvanut aika tasaisesti ja nätisti koko ajan, ja ravaa nätillä askeleella. Myös kaikki hampaat olen siltä löytävinäni. Tähti on nyt aika tavalla Tomppaa korkeampi, ehkä n. 55 senttinen. Turkki on alkanut kasvaa ihan viime viikkoina, mutta kunnon ponnaria sille ei vieläkään saa. Olisipa tosi hyvä jos sen turkki jäisikin maltilliseksi käyttökoiran turkiksi!

Tompallakin pyyhkii jo vähän paremmin, mikä on ihan kiva kun Tähti on ollut talossa jo yli neljä kuukautta. Kahtena viikonloppuna se on päässyt Arvon luo hermolevolle, ja niillä kahdella menee kuulemma oikein kivasti. Kiinnostuksenkohteetkin kun on samat, eli tontin vahtiminen on kummankin lempparihommaa. Tompan kyllä niin pitäisi asua ainoana koirana maalla.

Itsenäisyyspäivänä Tähti pääsi ekaa kertaa Helsinkiin ja Suomenlinnaan. Junassa ja lautassa meni hiukan hillumiseksi, samoin kun poikettiin Tigerissa, mutta eipä pieni pelännytkään mitään muuta kuin pikkuisen läheltä meneviä ratikoita.

Porvoossa käytiin retkeilemässä Arvon kanssa

Isäinpäivänäkin retkeiltiin Arvon kanssa, sillä kertaa Aulangolla. Poseeraaminen nätisti istuen taisi onnistua joten kuten ekaa kertaa. 😀

Silmun kanssa pyyhkii edelleen tosi hienosti. Tähti alkaa olla jo aika paljon isompi, mutta sopuisasti tytöt leikkivät.

Kaikkien kolmen kanssa ei todellakaan remmilenkkeillä normaalisti yhtä aikaa.


Tähti aikoo tulla liian lähelle. Monesti ne nukkuvatkin vierekkäin, mutta välillä Peipon on näytetettävä kuka käskee.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s