Toipilas ja pari starttia

Selma kävi fysioterapiassa ja sai kahden viikon lepoloman. Peippo puolestaan kävi paikkaamassa kisakäytöstään Lägin kisoissa, ja aika vahvasti epäilyttää että sekin on puolikuntoinen. Tai jos ei ole, niin on ehkä syytä alkaa käydä treeneissäkin, eikä pelkästään kisoissa. 😀

Selman vaivat paikantuivat siihen pari kertaa tärisseeseen vasempaan jalkaan. Lanneranka oli totutusti jumissa molemmin puolin, mutta lisäksi koko vasen koipi oli kipeä. Varpaat tuntuivat nivelrikkoisille, kahden varpaan väli oli kipeä, samoin kinner. Polvi taisi olla ainoa kohta mikä ei ollut kipeä, sillä lonkassakin oli sanomista. Reiden keskeltä löytyi pieni patti, minkä Riikka epäili olevan katkennut lihassäie. Vikalista oli niin pitkä etten enää tarkalleen kaikkea muista, mutta onneksi saadaan ”epikriisi” vielä sähköpostitse. Mitään lääkäriä vaativaa ei sinänsä ole, kun ei sille mahdolliselle  nivelrikollekaan mitään voi. Glukosamiiniahan Selma syö muutoinkin säännöllisesti.

Käsittelyn jälkeen Semppu oli selvästi pari päivää vielä kipeämpi. Ekana iltana se nuoli tuota kipeää puolta, ja oli  kärttyisempi Peipolle ja Tompalle. Harmi kun sille ei nyt voi syöttää edes kipulääkettä, kun viime viikolla aloitettu kuuri piti lopettaa viidentenä päivänä ihan hirveän veriripulin takia. 😦 Koipea on nyt kylmätty pari kertaa päivässä, toivottavasti siitä on edes vähän apua.

Selman vaiva on ilmeisesti tullut sen liukastellessa pihalla – näin itsekin ainakin pari kertaa sen kaatuvan suoraan takajalan päälle. Kun sen selkä on yhtä puuta eikä jousta juuri yhtään, jalka saa tuommoisessa sitten tavallistakin kovemman iskun. Vaiva sopisi hyvin myös paikallamakuun ongelmiin, saas nähdä miten se sujuu kunhan tästä ensin toivutaan.

Mahtaakohan Peipolla olla samasta syystä (tai hankijuoksuista ja hiihdoista tullutta) vikaa, kun ei sekään ainakaan ihan oma itsensä ole. Kyllähän se metsässä viilettää ihan entiseen tahtiin, mutta agility ei nyt oikein maistu. Epäilinhän jo pari viikkoa sitten että se on jumissa, enkä tosiaankaan olisi ilmoittanut sitä kisoihin ellei se Porvoon reissu olisi ollut niin kauhea. Siihen jos oltaisiin kisailut jätetty, niin kynnys lähteä jatkossa minnekään olisi varmaan ollut kohtuullisen korkea. Eli sen puolesta Lohjanreissu meni ihan putkeen; Peippo oli oma hankala itsensä, mutta selvittiin sen puolesta kuitenkin ihan kunnialla. Ekan radan alku oli hyvä, sitten omasta hitaudesta johtuen tuli hylly, ja loppurata oli ihan räpellystä. Toisella radalla tehtiin niin eri rataa alusta saakka, että ekan kerran elämässäni lähdin kesken radan pois. Siinä vaiheessa Peippo tarjosi jo hienoa seuraamista. Ei ole kyllä vähääkään normaalia Peippoa tuo – jos se ei ole juminen, niin jotain muuta on kyllä pielessä!

Treenaamiset ovat jääneet tosi vähiin Peiponkin kanssa. Keskiviikkona käytiin Järvenpäässä, ja Peippo oli niin hyvä että vein sen autoon jo ennen treenien puoliväliä. Selmahan on ollut periaatteessa levossa, mutta kun se tärisi autossa odottamassa vuoroaan, tehtiin senkin kanssa ihan vähän seuraamista ja kaikki jäävät. Ja hitsi miten hienosti sekin teki ja keskittyi ihan lähellä vieraita koiria ja ihmisiä!

Huomenna on sitten Peipon fyssariaika, ja sen päälle lepoa pari päivää. Heti perään torstaina on kohtalon hetket eli sterkka ja selkäkuvaus, jonka jälkeen kaksi viikkoa lepoa. Onneksi tähystyksestä toipuminen on nopeaa, ja tuon kahden viikon jälkeen pitäisi saada jo mennä agitreeneihinkin, joten varmaankaan ei ihan kahta viikkoa tarvitse olla lenkkeilemättä ja tokoilematta. Kun Selman lepoloma jatkuu myös vielä yli viikon, onkin tässä sitten kerrankin itsellä aikaa makoilla sohvalla. Onneksi on sentään Tomsku, joka varmaan osaa nauttia tilanteesta jossa se on se joka pääsee puuhailemaan ja lenkille muiden jäädessä kotiin.

Ei Semppuakaan onneksi täyslevossa tarvitse pitää, riittää että vältetään riehumista, spurtteja, lumihankea ja huonoja alustoja. Siispä tehdään kylillä kaksistaan kevyitä ravilenkkejä:

20150309_095536

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s